Over Blau Hynder

Stichting Blau Hynder is in 2002 opgericht om de muziektheatercultuur in (Noord)-Nederland te bevorderen. De theatergroep heeft een vaste kern van muzikanten en werkt daarnaast met verschillende schrijvers, acteurs en regisseurs. Blau Hynder streeft ernaar om elke twee jaar een voorstelling te maken die muziek en theater op een organische manier combineert. De groep verwierf landelijke bekendheid met de absurdistische plattelandsthriller Hurt like Hell (2008) en popdrama Ghost Track (2014).

Bekijk producties

Spelers

anne-zwaga-klein
Anne Zwaga
Anne Zwaga is afgestudeerd aan het Prins Claus Conservatorium (1991) en oprichter van Blau Hynder. Hij is actief als theatermaker en als tenorsaxofonist in diverse bands.
 

Lees meer
tjebbe-hettinga-klein
Julia van de Graaff
Julia studeerde af aan de Toneelacademie Maastricht (1994) en volgde aan de PWST Krakau, Polen lessen bij regisseur Krystian Lupa. Sindsdien is zij als actrice in vele producties te zien geweest.

Lees meer
hein-van-der-heijden-klein
Dick Hauser
Dick Hauser is werkzaam in het theater, televisie en film sinds 1972. Hij is zelfstandig regisseur en scenarioschrijver. Hij regisseert, schrijft, coacht en adviseert voor theater, locatietheater, televisie en film.

Lees meer