SullaStrada
Finestra
Cleo-En-Lex
Ghost-Track
Do-bist-yn-Rome-no
Hurt-Like-Hell
funk-me-up
 

Cleo & Lex

Blau Hynder presenteert: theatertour langs veertig huiskamers in Friesland, Groningen en Drenthe en een níeuwe tour in 2017 langs veertig huiskamers in heel Nederland.

Zo dichtbij kwam het
theater nog nooit

Lex heeft een superster in huis: Cleo. Hij vond haar langs de kant van de weg. Zomaar. En nu wil ze niet meer bij hem weg. Lex showt Cleo z’n platencollectie: alles dat zij ooit heeft opgenomen. Maar de diva van weleer haalt haar schouders op, schenkt zichzelf liever nog een glas in, terwijl ze op jazzmuziek haar gouden jaren herleeft. Hardop droomt ze over een grootse comeback. En Lex? Hij doet alles om Cleo in haar wensen te voorzien. Ook hij droomt hardop. Over een kans om haar prachtige stem voor één keer te begeleiden op zijn saxofoon.

Alles is mooi van afstand.
Maar wat als het pal voor je neus staat,
in je eigen huis en niet meer weg wil?

Het verhaal

De aan lager wal geraakte superster Cleo strandt bij haar grootste fan, Lex. Zij laat zich verleiden tot zijn grootste wens: samen een intiem thuisconcert geven voor genodigden. Op de avond zelf laat Cleo het afweten. Lex probeert alles om haar toch zo ver te krijgen. Het publiek druppelt immers al binnen. Beide hoofdpersonen spelen, vechten, zingen en musiceren. Op de tonen van jazz, pop en moderne muziek verliezen ze zich in weemoed, zelfbeklag en adoratie. Maar terwijl de avond vordert, houdt Cleo nog altijd voet bij stuk…
Livemuziek en spel van Julia van de Graaff (Zeeuwse Vrouwen en Restaurant Amore) en Anne Zwaga (Hurt like Hell en Ghost Track), teksten van Simon Weeda (Ik vertel het graag zo en Nobody Home) en regie van Dick Hauser (o.a. Hauser Orkater).

Schat, haal jij vanavond
het theater in huis?

Dat kan. Want Blau Hynder zoekt nog een paar huiskamers waar Cleo & Lex kunnen crashen. Heb je een bank en plek voor zo’n dertig gasten? Dan komt jouw huiskamer of living in aanmerking om voor één avond omgebouwd te worden tot thuistheater. Voorwaarde is wel dat je samen met Blau Hynder minimaal 30 kaarten verkoopt. Uiteraard regelen wij het promotiemateriaal en de publiciteit. Neem contact op met Blau Hynder via 06 46 96 74 84 of mail naar blauhynder@xs4all.nl

Een bezoekje aan
Cleo & Lex

Lukt het Lex om Cleo over te halen tot een afscheidsconcert? Zal ze ooit zijn huiskamer verlaten? Je maakt het mee in het voorjaar van 2017. Kaartjes (€ 19,50) zijn vanaf eind 2016 verkrijgbaar via de online ticketservice van Blau Hynder.

Bij wie crashen Cleo & Lex?

Spelers
Julia van de Graaff
Anne Zwaga

Muziek/composities
Anne Zwaga
Guido van Eijndt
Stephan Jankowski

Regie
Dick Hauser

Tekst
Simon Weeda

Lichtontwerp
Maarten Verheggen

Kostuums
Dorine van IJsseldijk

Vormgeving/publiciteit
Harlingseboys

Recensies

“Indrukwekkend is de scène waarin ze overmand wordt door verdriet dat fysiek bezit van haar neemt”
Friesch Dagblad 2016-01-11
“Hoe ze de avond van de voorstelling verder invullen is aan hen. Sommigen hebben ons ‘afgehuurd’ voor vrienden en vriendinnen, anderen stellen hun deuren open voor iedereen.”
Friesch Dagblad 2016-01-08
Dick Hauser heeft,we zagen het al, een flinke naam opgebouwd met muziektheater. “Ik kom uit de grafische hoek, mijn eerste invalshoek is doorgaans het beeld. Ik regisseer ook wel bands, nou, die hebben daar meestal geen kaas van gegeten”.
Leeuwarder Courant 2016-01-07
Zo’n kleine voorstelling, zo dicht op de mensen: dat is nieuw voor Blau Hynder. En ook voor Dick Hauser, die juist in de grote zaal zijn sporen verdiende – met het gezelschap Hauser Orkater (tegenwoordig Orkater, kortweg) bijvoorbeeld, dat hij hielp oprichten. “Echt op de lippen van het publiek, dat is juist het leuke hiervan.”
Dagblad van het Noorden 2016-01-07