MEDEWERKERS

Vincent-van-den-Elshout
Vincent van den Elshoutregie
Vincent van den Elshout (1963) is een internationaal opererend muziektheaterregisseur waarbij hij geïnteresseerd is in creatie op locatie. Zo heeft hij onder andere muziektheaterlocatievoorstellingen gemaakt voor het Zeeland Nazomer Festival (Kabaal, Bestevaer, De Oranje Kasuaris, Zittend Meisje en De Schrijver, zijn vrouw en haar minnares), het straatfestival van Avignon (White Knights) en De Gentse Feesten (Schot in het duister, Henri, mon amour en Adjuzee). Naast locatievoorstellingen regisseert hij opera’s: Der Kaiser von Atlantis, Dreigröschenoper, Elle est moi und Töte mich, La Boheme (Gent), Orlando Palladino ( Wenen), Two Caravans (London), Jheronimus, Gilles, Maria (’s-Hertogenbosch). Vincent van den Elshout is verbonden aan het KASK-Koninklijk Conservatorium van HoGent en Muziektheater Klassiek van de Fontys Hogeschool te Tilburg en doceert physical-opera in masterclasses over de wereld (Italië, Frankrijk, Groot Brittannië, Duitsland, Verenigde Staten, Maleisië, Thailand).


Anne-Zwaga
Anne Zwagamuziek
Anne Zwaga is de oprichter en artistiek leider van Blau Hynder waarmee hij muziektheatervoorstellingen produceert. De wortels van Anne liggen in de jazz- en popmuziek. Hij heeft zich in de loop van de tijd verbreed binnen de lichte muziek en een voor hem nieuwe muzikale taal ontwikkeld door zich te verdiepen in geprogrammeerde grooves in combinatie met akoestische instrumenten en elektronische apparatuur.


Lennie-Visser
Lennie Visser zoekt raakvlakken met dans, acrobatiek en visueel theater. Het fysieke lef, het onderlinge vertrouwen en het samenspel van acrobaten en hun decor, vindt ze prachtig. Lennie is niet enkel uit op het effect van een circustruc, juist op het metafoor van een circustruc, zodat fantasie tot leven komt.


Gosse-Postma
Gosse Postmadichter en ethicus
De Nederlandse en Fryske dichtregels die in Finestra Aperta zijn verweven, zijn van de Fries-Groningse dichter Gosse A. Postma. In het dagelijks leven is hij werkzaam als haptotherapeut en ethicus. Hij schrijft en publiceert zijn teksten in het Nederlands, het Frysk en het Grunnens. Inspiratie vindt hij in de werkelijkheid van de Wederzijdse Zorg zoals die gevonden kan worden in de relatie van de Moeder en het (pasgeboren) Kind. Moeder en Kind die in de geboorte… de Ander voor elkaar worden! En daar begint de Mienskip van het leven: het Leven van de Anderen.


Jelle-Engel
Jelle Engelvormgeving
Opgeleid als industrieel vormgever en al jaren werkzaam op het gebied van retail en branding identiteit. Jelle Engel vind het een uitdaging een decor te ontwikkelen dat mee doet als vierde speler.Dorine van Ijsseldijkkleding/kostuums
Dorine studeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunst in Den Haag monumentale vormgeving. Na een postacademische jaar theatervormgeving, aan diezelfde academie, liep zij stage bij het Appeltheater. Sindsdien is zij werkzaam als freelance ontwerper voor decor en kostuums voor theater en dans. Zij ontving in 1996 de Charlotte Köhlerprijs voor haar gehele werk. Ontwierp o.a. voor het Appeltheater, Hollandia, Stella Den Haag, Vis-à-Vis, Aya Korzottheater, Hofpleintheater en van Hoorne Entertainment (Suske en Wiske).

MUZIKANTEN

Stephan-Jankowski
Stephan Jankowski
Stephan Jankowski studeerde gitaar in Amerika en Nederland. Hij speelde met talloze nationale en internationale bands en artiesten.
Hij componeert en produceert muziek voor CD’s, film en theater.


Ruud-Vleij
Ruud Vleij
Bassist/Componist/Docent/Levensgenieter. Is inmiddels vaste kracht bij Blau Hynder en bezeten als het gaat om ‘De Onderkant’ van muziek.
‘Ik wou eigenlijk drummer worden maar dat mocht niet van mijn moeder, toen ben ik bas gaan spelen en heb er nooit een moment spijt van gehad!’
Van niets iets maken is wat hem drijft. Het creatieve proces, samen met de mensen waar je mee werkt en vervolgens het resultaat..hopend dat het resoneert met het publiek. Altijd spannend!


Sven-van-de-Voorde
Sven van de Voorde
Klarinettist en accordeonist Sven Van De Voorde groeide op met Franse chanson en musette, studeerde jazz op het conservatorium van Gent, speelde in Helsinki klezmer met het Doina Klezmer-ensemble, was eerste klarinettist van het Lahti Symphony Orchestra en nam een cd op met Braziliaanse jazz. Hij stond al op menig podium in Europa, China en Japan. Stilzitten doet Sven niet, maar prachtige muziek maken wel.


Jonathan-Bonny
Jonathan Bonny
Als muzikant en componist bouwt Jonathan actief aan een muziekcultuur waarin geen onderscheid gemaakt wordt tussen genres. Daarnaast is hij constant op zoek naar innovatieve manieren om hedendaagse kunst aan een groter publiek te presenteren. Jonathan speelde o.a. met Slagwerk Den Haag, Club Guy&Roni, AskolSchönberg, HardScore, Blindman, Ensemble KLANG, Teddy’s Last Ride en het orkest van de Vlaamse Opera.Jonathan won talloze prijzen als uitvoerder maar ook als componist.


Anne-Zwaga2
Anne Zwaga
Anne Zwaga is de oprichter en artistiek leider van Blau Hynder waarmee hij muziektheatervoorstellingen produceert. De wortels van Anne liggen in de jazz- en popmuziek. Hij heeft zich in de loop van de tijd verbreed binnen de lichte muziek en een voor hem nieuwe muzikale taal ontwikkeld door zich te verdiepen in geprogrammeerde grooves in combinatie met akoestische instrumenten en elektronische apparatuur.


Guido-van-Eijndt
Guido van Eijndt
Guido is nauw betrokken bij de voorstellingen van Blau Hynder. Zijn eigentijdse electro style geven als vanouds een beetje ‘joi de vivre’ aan de muziek. Je ziet em niet op het podium, maar je hoort soms zijn invloed in een van de gemaakte composities.

ACROBATEN


Marieke-Thijssen
Marieke Thijssen
Na het behalen van haar Bachelor of Arts is Marieke Thijssen de weg ingeslagen van haar acrobatiek passie en heeft een opleiding afgerond tot professioneel acrobaat aan Codarts Circus Arts met een specialisatie tot Partneracrobatiek. Hier heeft zij ook haar huidige acrobatiek partners David Mupanda en Wilko Schütz leren kennen waarmee zij sinds enige tijd een vast acrobatiek trio vormt. Sinds haar afstuderen heeft haar carrière zich in snelle vaart ontwikkeld en maakte zij deel uit, van onder andere, theater producties van Jacob Alhbom, Boost Producties en het Duitse GOP. Haar interesse in het circus en met name de acrobatiek is om deze te combineren en vooral ook te benaderen vanuit beweging. Haar acrobatiek is altijd op het raakvlak met dans en bewegingstheater en geeft een totaal nieuwe kijk op het woord ‘circus’.


David-Mupanda
David Mupanda
Is specialist in partneracrobatiek. Hij begon als 10-jarige bij het Rotterdamse jeugdcircus Rotjeknor en groeide uit tot een professioneel acrobaat. David schitterde in 2017/2018 in de voorstelling van Boost genaamd Vita.


Paula-Alvala
Paula Alvala
Paula is a poliedric artist, brazilian born, studied and performed dance, theater, cinema and mainly circus. Based in Holland graduated from Codarts , she gathers experience working on the most diverse productions and places. She appreciates new evironments and challenges. In her performance, Paula will bundle all her specialties (acrobatics, dance, theater and acting) into a mysterious journey through a student room and all the possibilities it has to offer. From Iceland to Mumbai she has being knowing herself and the world through the medium of art.


Wilko-Schuetz
Wilko Schuetz
Wilko has always been looking for physical challenges. Fascinated by a circus theatre he started doing circus together with his brothers at the age of 10. After high school he executed a social year at the youth circus Waldoni, where he taught circus to children but also continued intensive training in his main specialization of partner acrobatics. It was only after finishing his studies in mechanical engineering that he decided to join the circus school in Rotterdam. During his studies, he gained work experience in the performance of “Julia”, a show in collaboration with the Rotterdam Philharmonic Orchestra and during an internship at Scapino Ballet Rotterdam with the creation of “Ting!”. After completing Codarts Circusarts, he started working in the acrobatic trio with David and Marieke and toured with Boost Producties in the creation of “Vita”.


Karina-Schiller
Karina Schiller
For the last sixteen thousand, nine hundred and twenty three hours and thirty six minutes Karina Schiller has been training, eating, sleeping and training even more. Beginning her career as a circus performer in elite gymnastics and then at the Australian National Institute of Circus Arts, Karina hasn’t seen the outside of a gym since the age of three. Despite her sunlight deprivation and significant lack of vitamin D, Karina has loved every minute of her journey into the world of performing, physical theatre and circus. As a versatile artist, Karina specialises in Chinese pole, banquine and wall tramp, whilst performing in many shows both in Australia and overseas.