julia-van-de-graaff-groot

Julia van de Graaff

Speelde o.a. bij het Nationale Toneel, Het huis van Bourgondië, Theaterhuis Alba, Mighty Society (MS 2 & 3), Bonte Hond (Spoonface, VSCD Zilveren Krekel 2010) en Golden Palace (o.a. Rampentraining voor Stewardessen en zeer recent nog Restaurant Amore).

In 2007 initieerde zij bij Branoul, Death Kit, naar de roman van Susan Sontag, in de regie van Dic van Duin.

Zij speelde in 2009 De Kantine van Polly Maggoo, een stuk over de Poolse vakbond Solidariteit, o.a. op locatie in de scheepswerven in Gdansk.

Bij Productiehuis Zeelandia was zij te zien in het succesvolle Zeeuwse Vrouwen. In 2012 initieerde zij daar i.s.m. Gonny Gaakeer King, sweet King, een tekst van Paul Pourveur, gebaseerd op Julia’s interviews met haar Zeeuwsvlaamse familie. Zij was in 2014 weer te zien bij Zeelandia in En/of van Judith Herzberg.

Samen met Gonny Gaakeer is zij medeoprichter en artistiek leider van Tg. LYNX.

Voor televisie speelde zij gastrollen in o.a. Boks, Keizer & de Boer, Spanga’s en Zestien Miljoen Rechters. Ook was zij te zien in Snuf de Hond en had ze een vaste rol in de Friese advocatenserie Dankert & Dankert van Steven de Jong. Ook speelde zij in meerdere korte films, waaronder Roes van de jeugd van Joël Duinkerke.

De spelers