SULLA STRADA

Na het succesvolle Finestra Aperta in 2018 voor LF2018 (Culturele Hoofdstad van Europa 2018) komt Blau Hynder in 2020 met het eerste deel van een trilogie: Sulla Strada. Deze serie voorstellingen zijn opgenomen in het hoofdprogramma van LF2028.

Met veel muziek en theater vertelt Sulla Strada het verhaal over een vader en dochter die door omstandigheden in de loop der jaren van elkaar vervreemd zijn geraakt. De vader besluit zijn dochter mee te nemen naar de grond waar hij geboren en getogen is: ergens op het platteland, waar hij hoopt haar opnieuw te leren kennen. De dochter koos jaren geleden voor een andere route in het leven maar is recent vastgelopen. Samen stranden ze door motorpech en leren elkaar, door de situatie gedwongen, met vallen en opstaan kennen.

De storing in de motor staat voor het zand in de raderen van de samenleving. Wat doet de motor weer draaien, wat doet de relatie weer stromen, wat de samenleving weer bewegen? Een muzikale voorstelling waarin proza, poëzie en humor brandstof vormen voor communicatie in de breedste zin van het woord.

Regie Vincent van den Elshout
Spel Lucie van Ree (dochter) en Henk Zwart (vader)
Muzikanten Ruud Vleij, Ruben Mulder en Anne Zwaga (de broers)
Tekst Robert van Dijk en Maud Lazeroms
Kostuums Hadewych ten Berge
Decor Afke Manshanden
Productie Blau Hynder
Productieleiding Helen Zandt
facebook
twitter