SullaStrada
Finestra
Cleo-En-Lex
Ghost-Track
Do-bist-yn-Rome-no
Hurt-Like-Hell
funk-me-up
 


Na het succes van Finestra Aperta opnieuw een prikkelende voorstelling, die niet in één van de geijkte hokjes te plaatsen is. Is het muziektheater? Is het drama? Is het poëzie? Blau Hynder voert je mee in een spektakel vol tegenstellingen, onmacht en verlangen. De voorstelling Sulla Strada – ik heb het niet van jou speelt zich af op het Friese platteland met zijn hoekige bewoners en woordkarige figuren, die de atmosfeer zo laden, dat het er altijd vonkt. Laat je verrassen!

VERHAAL
Een dochter besluit haar vader te zoeken. Ze heeft hem nooit gekend. Hij woont in het hoge noorden en verkoopt zijn oude motorfiets. Het begin van een mooie ontmoeting tussen vervreemde bloedverwanten. Een motor wil eigenlijk maar één ding: rechtdoor. Om bochten te rijden moet je hem ‘dwingen’ door ’m te kantelen. Kort door de bocht geldt: als je niet schuin en snel genoeg gaat vlieg je eruit. Wat is de juiste snelheid? Wordt het buigen of barsten? Een knallende rendez-vous als een oude verbrandingsmotor. De dochter ontdekt een wereld, waar ze niets van weet, maar wel iets van vindt. Theater als een spannende roadmovie.

LOCATIE
De grote industriële huiskamer van Drachten: De Sluisfabriek
Tussendiepen 6, 9206 AD Drachten.

KOOP TICKETS

SPEELLIJST


Donderdag 7 oktober (Try out)
Vrijdag 8 oktober (Première)
Zaterdag 9 oktober
Zondag 10 oktober
Woensdag 13 oktober
Donderdag 14 oktober
Vrijdag 15 oktober
Zaterdag 16 oktober
Zondag 17 oktober (Matinée)
Woensdag 20 oktober
Donderdag 21 oktober
Vrijdag 22 oktober
Zaterdag 23 oktober
Zondag 24 oktober (Matinée)

CAST & CREW


Artistieke leiding Anne Zwaga
Regie Vincent van den Elshout
Toneeltekst in dialoog Maud Lazaroms en Robert van Dijk
Composities Blau Hynder
Acteurs Anouk van Duifhuizen (dochter) en Henk Zwart (vader)
Muzikanten Richard Veltman, Cajan Witmer en Anne Zwaga (broers)
Scenograaf Afke Manshanden
Decorbouw Wouter Elzinga
Kostuums Hadewych ten Berge
Geluid Edwin Smets
Licht Henk Post
Productieleiding Helen Zandt
PR/Marketing Rita Hogerhuis
Beeld/grafische vormgeving Else Boekema/Jan Tiemersma
Trailer/aftermovie Helma Peters
Drone beelden/portretten Gerard van Beek
Teasers Arnold Nouta
Buitenfotografie Gerco van Beek
Catering Marijke van Essen (Leeuwarden) en Smart Camels (Drachten)
SPELERS


Anouk van Duifhuizen, dochter
“Het ging hard. ‘Snoeihard,’ zei mijn moeder. Ze hield niet van stilstand. Ik ook niet. Mijn gedachten gaan er altijd zo snel vandoor…”
Een pittig ding, wereldwijs, een wijfie met branie. Anouk van Duifhuizen, zangeres en actrice, in 2017 cum laude afgestudeerd in de richting klassiek muziektheater. Ze schitterde al in veel verschillende (inter-)nationale muziektheaterproducties. Mazzel dat wij juist hààr wisten te strikken voor de rol van dochter Julia in onze voorstelling Sulla Strada. Een griet met ballen, die haar hand niet omdraait voor het kickstarten van een ouwe motor. Anouk stapt in de rol van Julia alsof het haar motorjack is.

Henk Zwart, vader
“Ik zeg weinig, zeggen ze…” Van der Woude (vader) een rol van Henk Zwart. Eén die hem op het lijf is geschreven. Met zijn mime- opleiding is woordkarigheid hem niet vreemd. Henk richtte na afronding van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten de spraakmakende theatergroep Suver Nuver op. 21 jaar lang maakten zij baldadige, poëtische en fysiek humorvolle voorstellingen. Bijna alle voorstellingen kwamen improviserend tot stand en werden gespeeld in theaters, op festivals en op locaties in binnen – en buitenland. Theaterdier Henk is naast acteur ook regisseur en zanger. Als acteur kiest Henk bij voorkeur voor theaterproducties waarin live muziek gemaakt wordt. Kortom, Sulla Strada past hem als een ouwe jas!MUZIKANTEN


Richard Veltman, broer van de vader, drummer
‘Dat wat weg is, is weg. En toch gaan we daar zo graag naar op zoek …’
Richard Veltman geeft regelmatig zijn drumstel een pak slaag. Als drummer moet je goed moet kunnen tellen met ritmes, maatsoorten en tempo’s. Richard kan dat. Tel maar eens mee. Hij rekende zijn FB-vrienden eens voor dat hij in 3 jaar tijd zo’n 475 optredens deed en daarvoor 100.000 km kriskras door Nederland reed. Naast losse en éénmalige optredens waren dat producties als ‘t Schaep met de 5 pooten, De Marathon, From Sammy with love, Musicals in Concert, Hij gelooft in mij, Elk Sines (met 2 reprises), The Color Purple, All Stars, De Wylde Boerinne en Best of Broadway. En dan hebben we het nog maar over ‘een kleine greep’. In Sulla Strada stapt Richard in de schoenen van de broer van Van der Woude (vader); als motor van de muzikale cast bepaalt hij het tempo van de rit.

Cajan Witmer, broer van de vader, pianist
‘Pedal to the metal, baby. Gas geven waar je kan. A race for glory’
De sleutelspecialist van het stel! G-sleutel, C-sleutel? Kom maar op. Soepel glijden zijn vingers over het klavier en halen het beste uit alle toetsen van zijn piano. Cajan staat bekend om zijn fijnzinnige touch. Hij koppelt een fantastische speeltechniek aan een maximale muzikale expressie. Hij studeerde in 1989 af aan het Conservatorium van Rotterdam. Sinds 2005 is hij docent aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. De afgelopen 25 jaar speelde Cajan op diverse podia in binnen- en buitenland. Cajan Witmer is zowel actief als solo artiest als met zijn trio, het Witmer Trio. Daarnaast speelde en speelt hij met diverse bands en artiesten. Een greep: zanger Ingram Washington (USA, jazz) , de saxofonisten Hans Dulfer, Wouter Kiers en Rinus Groeneveld, zangeres Lilian Vieira (Brazilië) en Lils Mackintosh , salsaformatie Rumbatá van Jaime Rodriquez (Colombia) en ga zo maar door.

Anne Zwaga, broer van de vader, saxofonist
‘Een goed gesprek moet pijn doen…’
Anne Zwaga, creatief brein achter Sulla Strada, gepassioneerd theatermaker, muzikant en acteur. Met Blau Hynder timmert hij al heel wat jaartjes aan de culturele weg. Zijn vuur ontsteekt als hij verschillende kunstdisciplines in het theater bij elkaar weet te brengen. Dat leidt vaak tot onverwachte juweeltjes. Zo was de vorige voorstelling ‘Finestra Aperta’ een groot succes. Van Anne mag – nee móet het zelfs – schuren. Dan gaat het vonken. In Sulla Strada speelt hij als muzikant tegelijkertijd één van de broers van de vader. Op dit moment sleutelt hij als een eersteklas motorfietsmonteur aan script en muziek. Als een echte ‘trochsetter’ gaat hij tot het gaatje om het hooggeëerd publiek te verwonderen.REGISSEUR


Vincent van den Elshout
Vincent (1963) is een internationaal opererend muziektheater-regisseur. Hij is geïnteresseerd in creatie op locatie. Zo heeft hij onder andere muziektheaterlocatievoorstellingen gemaakt voor het Zeeland Nazomer Festival (Kabaal, Bestevaer, De Oranje Kasuaris, Zittend Meisje en De Schrijver, zijn vrouw en haar minnares), het straatfestival van Avignon (White Knights) en De Gentse Feesten (Schot in het duister, Henri, mon amour en Adjuzee). Naast locatievoorstellingen regisseert hij opera’s: Der Kaiser von Atlantis, Dreigröschenoper, Elle est moi und Töte mich, La Boheme (Gent), Orlando Palladino ( Wenen), Two Caravans (London), Jheronimus, Gilles, Maria (’s-Hertogenbosch). Vincent van den Elshout is verbonden aan het KASK-Koninklijk Conservatorium van HoGent en Muziektheater Klassiek van de Fontys Hogeschool te Tilburg en doceert physical-opera in masterclasses over de wereld (Italië, Frankrijk, Groot Brittannië, Duitsland, Verenigde Staten, Maleisië, Thailand).TEKSTSCHRIJVERS


Maud Lazaroms en Robert van Dijk
Zij schreven bij toerbeurt samen in dialoog de tekst van de voorstelling. Maud schreef de woorden van de dochter, Robert die van de vader. Maud is o.a. toneelschrijver en dramaturg en schrijft voornamelijk toneelteksten over maatschappelijke thema’s. Robert van Dijk is freelance toneel- en scenarioschrijver. Was van 2005-2009 huisschrijver van theatergroep Cowboy bij Nacht. Zijn stukken waren te zien op Oerol, de Parade, Festival a/d Werf en ITs Festival Amsterdam.


BELANGRIJKE INFORMATIE SULLA STRADA


De deuren van de Sluisfabriek gaan een uur voor aanvang om 19.30 uur open. Je bent van harte welkom voorafgaand aan de voorstelling een kopje koffie, thee of een drankje te nuttigen.

In de grote hal van de Sluisfabriek is het binnen net zo koud als buiten. Extra warme bovenkleding en schoenen is aan te bevelen. Mocht het meevallen dan is er een garderobe beschikbaar die geopend is van 19.30 tot uiterlijk 23.30 uur.

ENTREE
Je hebt voor je bezoek aan de Sluisfabriek conform de richtlijnen van het RIVM een coronatoegangsbewijs nodig. Een coronabewijs kan je laden in je CoronaCheck-app. Eén van de volgende drie coronabewijzen volstaat (m.u.v. kinderen jonger dan 13 jaar):
• Volledige corona vaccinatie met een Europees goedgekeurd vaccin;
• Bewijs dat je minder dan 6 maanden geleden hersteld bent van corona;
• Een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het evenement via Testen voor Toegang.

Voor meer informatie over de CoronaCheck-app zie de website www.CoronaCheck.nl of neem contact op met de CoronaCheck helpdesk: 0800-1421 (gratis, maandag t/m zondag, 08.00 – 20.00 uur). Of stuur een e-mail naar: helpdesk@coronacheck.nl.

De toegangscontrole neemt door het scannen van het coronabewijs meer tijd in beslag dan normaal. Houdt daarom bij de ingang je legitimatiebewijs en de CoronaCheck-app bij de hand. Zorg dat de app up-to-date is om opstoppingen in de rij te voorkomen. Je ticket wordt vervolgens bij de ingang van De Sluisfabriek gecontroleerd.

PARKEREN
Er is beperkte parkeerruimte bij De Sluisfabriek. Er worden plekken gereserveerd voor minder validen. Dit graag wel van tevoren aanmelden. Er kan ruim geparkeerd worden op het naastgelegen parkeerterrein van Philips, Tussendiepen 4. De ingang van het parkeerterrein is herkenbaar met aanwezige parkeerwachten. Uitrijden parkeerplaats uiterlijk 23.30 uur en bij de middagvoorstellingen tot 17.30 uur.


PERSKIT & PERSBERICHTEN


BEELDMATERIAAL
Download hier onze persberichten en kies uit een selectie van beeldmaterialen. Deze beelden zijn vrij te gebruiken onder vermelding van de makers:

het campagnebeeld is gemaakt door Else Boekema;
de portretten van de cast zijn van Gerard van Beek;
het portret van de regisseur is van Afke Manshanden.

CONTACT
Voor meer informatie, meer foto’s en video’s voor mediagebruik en aanvragen voor interviews kunt u contact opnemen met Rita Hogerhuis via communicatie@blauhynder.nl of 06-28 06 21 18.

THEATERARRANGEMENTEN


Wat een mooie samenwerking met lokale producenten. Wil je voorafgaand aan de voorstelling lekker lunchen of dineren? Zeker weten dat je op tijd bent voor de voorstelling? Wij werken samen met Sondrio da Luca aan de Zuidkade 41a in Drachten, Markt23 aan de Noordkade 31 en James’ aan de Zuidkade 45 in Drachten.

SONDRIO DA LUCA
Hier kun je heerlijk Italiaans tafelen in al zijn puurheid, eenvoud en gezelligheid. Kwaliteit, smaak en authenticiteit staan er hoog in het vaandel. Alle ingrediënten en producten worden zorgvuldig geselecteerd zodat chef-kok Katia en de pizzaioli met zorg en liefde de heerlijkste gerechten kunnen bereiden. Je kiest gewoon à la carte. De koffie of thee na afloop is van het huis.

Wil jij gebruik maken van dit arrangement, reserveer dan via 0512-519 028 onder vermelding van Sulla Strada. Op vertoon van je theatertickets kun je gebruik maken van het arrangement.

MARKT23
Markt23 aan de Noordkade 31 in Drachten is een nieuw en eigentijds Grandcafé-restaurant midden in het centrum van Drachten. Met een fantastisch interieur en heerlijke gerechten is Markt23 een echte ontmoetingsplek voor genieters. Speciaal voor bezoekers van Sulla Strada biedt Markt23 het de volgende theatermenu’s aan:

2-gangen Markt23 menu (€24,50)
3-gangen Markt23 menu (€28,50)

Keuze uit:

Voorgerechten:
• Tomaten-paprika soep
• Tom ka kai
• Marktbrood

Hoofdgerechten:
• Saté van de markt
• 23 burger
• Poke bowl zalm
• Falafel burger
• Melanzane

Dessert:
• 2 bollen schepijs
• Koffie of thee

Wil jij gebruik maken van dit arrangement, reserveer dan via 0512 – 538 630 onder vermelding van Sulla Strada. Op vertoon van je theatertickets maak je gebruik van dit menu.

JAMES’
Eet, praat, borrel en ontspan! James’ kookt terwijl jij toekijkt. En dat alles in een sfeervolle ambiance. Bovendien brouwen ze hun eigen bier waar jij van kunt genieten. James’ biedt bezoekers van Sulla Strada het volgende theaterarrangement aan:

Een 2 gangen menu bestaande uit een voorgerechten proeverijtje en als hoofdgerecht een keuze uit:

• Steamy Zeebaars – zeebaars gestoomd in bananenbladeren geserveerd meteen fris-pittige curry of
• James´ Tender steak – malse biefstuk geserveerd met jus van sjalot, geroosterde en gegrilde groenten, groente chips en Hasselback potato

voor € 32,50. Aangevuld met een dessert du chef voor € 39,50 (3 gangen). Voor gasten met voedsel intolerantie of voorkeuren kunnen passende alternatieven geserveerd worden.

Wil jij gebruik maken van dit arrangement, reserveer dan via 0512-517 777. Op vertoon van je theatertickets bestel je dit menu.
facebook    twitter