VOORAANKONDIGING

Vanaf 10 januari t/m 21 februari en vanaf 27 mei t/m 28 juni 2016 zal de nieuwe muziektheatervoorstelling van Blau Hynder te zien zijn:

Cleo & Lex

Huiskamervoorstelling
Een huiskamer als theater. Crashen op de bank van een vreemde. Bezit nemen van het huis van een ander. Spelen in andermans domein, in een vertrouwde en intieme omgeving.

Cleo & Lex, muziektheater over een glorieus verleden, wederzijdse afhankelijkheid en artistieke uitbuiting. Met livemuziek en spel van Julia van de Graaff (o.a. Zeeuwse Vrouwen en Restaurant Amore) en Anne Zwaga (o.a Hurt like Hell en Ghost Track), teksten van Simon Weeda (o.a. Ik vertel het graag zo en Nobody Home) en regie van Dick Hauser (o.a. Hauser Orkater).

Lex heeft een superster in huis. Een ster op leeftijd. Een vergeten diva. Cleo. Hij trof haar aan op een bankje langs de weg. Zomaar, midden in de nacht. Dat is twee maanden geleden, en nu wil ze niet meer weg.

Trots laat Lex zijn idool Cleo de platencollectie zien: hij heeft alles dat ze ooit heeft opgenomen. Elk tijdschrift waar ze ooit in heeft gestaan. Cleo haalt haar schouders op.
Zwijmelend bij de jazzy muziek uit haar gouden jaren vertelt de verbleekte diva over de tijd van échte sterren, en hoe ze werkt aan een comeback. Lex doet alles om in haar wensen te voorzien, dromend van een kans om haar prachtige stem te begeleiden op zijn saxofoon. Tot duidelijk wordt dat Cleo het bij praatjes houdt. Er is geen comeback. Er is helemaal niets. De wereld is haar vergeten. Ze heeft alleen maar Lex. Welke krachten komen er vrij als de werkelijkheid zich aan hem opdringt…

Alles is mooi van een afstand,
maar wat als het pal voor je neus staat, in je eigen huis,
en niet meer weg wil?

“Cleo & Lex” zal spelen in de 3 noordelijke provincies Friesland, Groningen en Drenthe.
Provincies die naast de grote steden, vooral bestaan uit kleinere gemeenschappen met sterke sociale samenhang. De locaties op soms afgelegen plekken passen binnen het verhaal. Afstand tot waar het lijkt te leven, levendig is: de Randstad. Pretentieloze provincies (Lex) en de bruisende Randstad (Cleo).

Facebook Cleo & Lex